dimecres, 26 de maig del 2010

Data de control.


- Control de CASTE. Tema 12. Dilluns, 31 de Maig.

- Control de VALEN. Tema 12. Dimarts, 1 de Juny.

- Control de MATEM. Tema 11. Dijous, 3 de Juny.

Se'ls ha proposat si fer Valen aquest divendres i Matem i Caste per a la setmana vinent, però ha guanyat la votació de fer els tres controls la setmana que ve.

8 comentaris:

  1. Jo volia demanar informació sobre el tema de l'anàlisi de notícies que estan fent en castellà.
    És veritat que s'ha mostrat la fotografia de l'agarrada que va patir un famós torero recentment? Si és veritat que les notícies que es comenten són aquestes, i si és veritat que s'acompanyen d'unes fotografies que fereixen la sensibilitat, fins i tot, d'una persona adulta, no em sembla bé.
    Pense que tot es pot explicar als xiquets, però amb un nivell de llenguatge d'acord amb la seua edat, i també que no cal mostrar unes imatges tan explícites. Potser la fotografia no ha estat mostrada a classe? Potser s'ha mostrat fora de classe? M'agradaria llegir un aclariment, ja que jo, com supose que faran altres pares, no deixe als meus fills veure les notícies, i és precisament perquè les imatges són massa impactants. Supose que les qualificarien, almenys, com "per a majors de 12 anys".
    Gràcies.
    Eva

    ResponElimina
  2. En parlar del tema de les notícies, ells de seguida van comentar eixa notícia en particular, doncs deu ser perquè l'havien vista o sentit parlar d'ella. Quan varen dur notícies de casa, cadascú va dur una o moltes notícies, fin i tot, hi ha qui va dur el diari sencer, però ningú no ha vist més que la notícia que jo els vaig mostrar sobre un hospital que feia un transplantament (sense fotos ni informació excessiva) i allò que ell o ella haja pogut anar a veure al diari d'un amic o company. Clar, el filtre de la informació a que ells tenen accés i porten a classe ja correspon a cada pare. No obstant això, el teu fill va acudir ràpidament al diari d'un amic seu per a veure eixa notícia.
    D'altra banda, l'exemple de notícia que es va posar, proposat per ells, va ser sobre la selecció nacional de futbol i és aquesta notícia la qual es va treballar i analitzar per a veure'n les parts.
    Malauradament aquest tipus d'informació està present entre nosaltres, junt a altres fins i tot molt pitjors, i, a banda de l'educació que pugam transmetre'ls als xiquets per una interpretació crítica, també hem d'anar en la línia de que eviten altres tipus d'informació que, volem o no, ens sorgeixen pertot arreu. Lamente si algun xiquet ha vist eixa o altra foto "impactant", però l'objectiu no era altre que el de comprovar com està feta una notícia i que els servira d'emple i/o fins i tot d'inspiració per a escriure la seua pròpia.

    ResponElimina
  3. Gràcies per l'aclariment. Sols afegir que, per suposat, el meu fill no té encara consciència de la magnitud d'algunes notícies, i és per això que no és estrany que mire el que li està a la vista i busque, com moltes persones, fins i tot ben grans, les notícies més sensacionalistes i, a poder ser, amb fotos que il·lustren les misèries i les desgràcies alienes. Qui li passa el filtre sóc jo, ell mira el que li posen; per alguna cosa els pares som responsables d'ells fins que tenen, almenys, 18 anys, no?
    Eva

    ResponElimina
  4. Ah! I que conste que en cap cas pense que la notícia que tu elegires anava a ser d'aquestes grogues, tirant a negres.
    Eva

    ResponElimina
  5. Que acaben la notícia per al dilluns (és el dia del control de CAstellà, però si ja la tenen els la puc anar corregint) o dimarts. Després ja l'aniran passant a net. Si troben una fotografia (d'un diari, revista, internet...) millor que millor.

    Gràcies.

    ResponElimina
  6. La revista per a acompanyar el seu article, clar.
    Jose.

    ResponElimina
  7. Uf, com estem, la fotografia, volia dir, servirà per a il·lustrar l'article que ells escriguen i hauran d'apegar-la al full de la notícia quan la passen a net. Si la fan en ordinador, poden inserir-hi directament la imatge i imprimir-ho tot d'una.
    Jose.

    ResponElimina
  8. jajajaja
    Tranquil, Jose, que de vegades ens va més depressa el cap que els dits!

    ResponElimina

L'Oratge a l'Olleria. El temps avui i els propers dies.

Total de visualitzacions de pàgina: